22.11.07

53- Lena

"Kamu akan tahu yang kamu sedang dilamun cinta apabila kamu tidak mahu lena," kata Joshua.

"Kenapa?"

"Mudah. Kerana akhirnya realiti itu lebih indah dari mimpi."

Saya memandang dengan mata yang terkebil-kebil sambil memeluk tubuh di sebalik jaket hitam yang sedikit menggigil. Sejuk.

Hmm.. saya tidak boleh lama.

Seharian ini cukup meletihkan. Saya mahu lena dulu.

Selamat tidur.

57 Comments:

At 22/11/07 4:43 PM , Blogger Izariza said...

Salam En. Kunci,
Kamu memang kejam. Pergi. Datang. Dan pergi lagi. Nasib baik hari ini saya membuat lawatan rambang, fuh.. akhirnya muncul jua.

Wanita itu. Miyukikah?
Dan kamu, lenakah?

 
At 22/11/07 4:58 PM , Anonymous Anonymous said...

lama.. terlalu lama..
kemana kamu en kunci..
harap kamu lena..

 
At 23/11/07 2:28 AM , Blogger Dila said...

There's too many definition regarding love.

But I never felt that way.

Makin lama, mimpi itu makin sakit.

Glad to see you're 'penning' in.

 
At 25/11/07 9:11 PM , Blogger kunci hilang said...

izariza, salam utk kamu. Maafkan saya kalau itu satu kekejaman. ;)

Hmm.. wanita yang mana satu?
Saya lena. Tadi.

dila,
apabila sampai waktu mimpi itu menyakitkan, itulah masanya untuk kamu bangkit.

Glad to see you are here too.

 
At 25/11/07 9:12 PM , Blogger kunci hilang said...

anonymous,
lena 'bermimpikan' intan.

 
At 26/11/07 1:04 AM , Blogger bunga rampai said...

Tidurlah. Mendengar sepoi hembusan nafasmu sudah cukup untuk melerai rindu ini.

Seusai lena, secangkir teh panas dan sepotong kek kismis sedia menantimu.

Salam :)

 
At 26/11/07 9:24 AM , Blogger Masy said...

rasanya mimpi lebih indah dr realiti - untuk sy lah :)

 
At 26/11/07 5:09 PM , Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Lama sungguh kamu lena. Ini baru ada cerita baru. :D

 
At 26/11/07 7:15 PM , Blogger sinaganaga said...

Yuki melebat di sana?

 
At 27/11/07 1:31 AM , Blogger kunci hilang said...

bunga rampai, kamu masih menyimpan secangkir teh dan sepotong kek kismis untuk saya?
Saya suka.

masy, realitinya kamu tetap comel. :D

Bukankah comel itu juga sesuatu yang indah?

blackpurple, pernah terbaca atau terdengar kisah ahli gua?

sinaganaga, masih jarang2. Di utara sana lainlah.

 
At 27/11/07 8:00 AM , Blogger zino said...

tidur lena juga satu nikmat..

 
At 27/11/07 10:50 AM , Blogger Alex Lacey said...

baru saya tau kenapa saya jarang ke sini...hehehe...sbb tuan punyanya sedang "lena" hehehe

 
At 28/11/07 9:36 AM , Anonymous Hana said...

Encik Kunci Hilang,

Saya sangkakan kamu dah benar-benar hilang. ;)

 
At 28/11/07 11:10 AM , Blogger aqilah amir jamalullail said...

hehe. saya pun! sebab tu saya teka-teka "inikah?" dalam entri lepas. (dalam komen akhir saya)

rasa macam lawak pulak. tapi memang selalunya, bila seseorang tu hampir putus harapan, doanya akan dimakbulkan. :D akhirnya ada jugak entri baru. hehe

jadi sifu nihongo. kalau ada apa-apa yang saya tak faham dalam bahasa jepun nanti, tanya pada encik kunci mesti boleh kan? ;)

aaa..cinta itu adalah mimpi yang hidup. bagi saya lah. teringat pulak satu quote dari albert einstein ni (kalau tak silap) "there are only two ways to live your life. one is as though nothing is a miracle. the other is as if everything is a miracle."

saya pilih yang kedua. :D kamu?

 
At 28/11/07 12:40 PM , Blogger zura lias said...

akhirnya, en kunci sudah update...bertapa ek?:D..saya lena semalam...maknenye sy belum jatuh cintakah?hai, apa khabar..lama x bersembang..:D..

 
At 28/11/07 6:12 PM , Anonymous Anonymous said...

yeah!!!!!alhamdulillah

kamu kembali akhirnya en kunci,di saat saya tersangat malas untuk mebuat kunjungan rambang di sini.

CEKAS : CEKAP + TANGKAS.

formula untuk seseorang berjaya dalam hidup kot.;) betul ke?

~Nur~

 
At 29/11/07 1:46 AM , Anonymous play fool said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 29/11/07 1:50 AM , Anonymous yoy said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 29/11/07 2:04 AM , Anonymous bad man said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 29/11/07 2:40 PM , Blogger NBB said...

amender orang atas ni...membuatkan saya tidur tak lena walaupun tidak dilamun cinta.

 
At 30/11/07 12:49 AM , Blogger kunci hilang said...

zino, ya, betul. Bayangkan jika nikmat lena itu ditarik.
Ngantuk.
Mata tak lelap.
Ngantuk.
Mata dah merah.
Merah (merah).

alex lacey,
kadang2 saya lena. Kadang2 tidak.
:)

hana,
kamu rindukan saya?

aqilah amir jamalullail, inikah?
Kamu pilih yang kedua.
Saya pilih kedua-dua.

 
At 30/11/07 12:52 AM , Blogger kunci hilang said...

zura lias, hai! kabar baik.

nur, kamu masih tidak berubah.
Masih comel ya.

nbb, saya orang di bawah. Ground floor.

 
At 3/12/07 5:27 PM , Anonymous Anonymous said...

sekadar lena..

lena bermimpi indah..

atau lena tp diganggu mimpi ngeri..

aku ingin lena bermimpi indah..

bagaimana kamu?

 
At 4/12/07 6:27 PM , Blogger BukanJohnLennon said...

Tulislah lagi..

Kita mahu yang indah2, seperti mengharap pelangi kekal berpanjangan..

 
At 8/12/07 3:40 PM , Blogger Mazarina said...

ayat yg santai..dn berbunga2

 
At 13/12/07 10:47 PM , Anonymous mrs owen said...

Salam en.kunci..
nampaknya..kunjungan rambang kali ni berhasil..tika diri amat memerlukan kata-kata..
sesekali terkenang kisah lampau..
rindu rasanya..
sesekali ingin berbicara
jauh amat rasanya..
hati berbisik,
masih ada yg sudi???
~nur~

 
At 17/12/07 6:00 PM , Blogger Hanna J. Potter said...

hola encik kunci..lame jugak nani tak dtg melawat awak. *^^* hm, mmg realiti itu lbh indah dr mimpi. heh. self-exp.

 
At 21/12/07 5:57 PM , Blogger aqilah amir jamalullail said...

ya, yang ini. bila sekejap sekejap saya singgah rumahnya masih macam dulu. maka saya pernah terfikir tuannya sudah tinggalkan rumahnya.

sampai tuannya letak perkakas baru dalam rumah. :)

aiseyh. pengaruh kamu cukup kuat sampai bahasa saya secara automatiknya tukar tune. mungkin dila dan sinaganaga (contoh, mungkin) dah kenal kamu lama sampai mereka tahu bagaimana to get through you using their own 'language'. bikin saya jealous.

anyway, you chose both. good for you then. kadang2 saya juga fikir saya kurang praktikal dlm sesetengah perkara. termasuklah dalam cinta. heheh.

 
At 23/12/07 1:27 PM , Blogger UrbAnWiTch said...

mr.key

glad ur penning again

 
At 3/1/08 12:40 AM , Anonymous mrs.owen said...

Salam..kemanakah en.kunci?
adakah anda masih lena??
o...sgt windu kamu...
SALAM TAHUN BARU...apa azam thn baru kamu?moga azam thn lepas anda sudah tlaksana...
~nur~

 
At 4/1/08 1:56 PM , Blogger kambing said...

saya selalu tidur lena tapi sangat jarang bermimpi.kenapa ya?

 
At 8/1/08 10:25 AM , Blogger bunga rampai said...

Salam Hijrah 1429...

Mengapa masih lena sedang musim berhijrah ke tahun baru?

Semoga tahun ini lebih indah.

 
At 9/1/08 9:34 PM , Blogger fusarium solani said...

akhirnya encik kunci kembali setelah lena yang panjang!

 
At 19/1/08 3:59 PM , Anonymous cikscarlet said...

gaya penceritaan yang mudah dibaca dan difahami..suke ah

 
At 4/2/08 12:08 PM , Anonymous Anonymous said...

Lamanyer kamu terlena en kunci...
Bangun bangunlaaaa...

 
At 5/2/08 6:23 PM , Blogger Orang Biasa said...

Oit tidur mati ka? Mau tunggu princess datang cium sleeping kunci ka?

 
At 6/2/08 1:27 AM , Anonymous Anonymous said...

ok. ni komen ke 37. masih memerlukan 13 komen untuk cukupkan 50 komen. ncik kunc! janji nak 'bangun drp lena dia' lepas komen ke 50. harap2 sempat la kita dgr cite sambutan spring fest (CNY) kat jepun. ye dak? ok... keep on posting.

 
At 18/2/08 2:43 PM , Blogger elmi said...

masih lena kah?

 
At 22/2/08 9:09 AM , Anonymous gitartong said...

selamat malam

 
At 8/3/08 8:06 AM , Anonymous Anonymous said...

hmm..seperti pernah dengar ayat ni. ayat plato kah?

 
At 14/4/08 6:59 PM , Blogger Dila said...

incik kunci busy?

 
At 28/4/08 5:30 PM , Blogger Ami said...

Kamu betul tentang realiti.
Kenapa aku lambat menemui tulisan kamu?

 
At 17/5/08 11:12 PM , Blogger Op said...

mimpi kadangkala lebih indah dari realiti

 
At 24/5/08 6:40 AM , Anonymous (nama dirahsiakan) said...

di mana kamu? dah lama tuggu berita dr kamu ^_^

 
At 15/6/08 1:07 PM , Blogger ButirStar said...

hello Kagi-san or En. Kunci. saya pertama kali melihat blog encik. memang menarik n saya tertarik dengan blog lena ni.

saya selalu terjaga malam dan tak dapat tidur lena dengan baik kerana saya terpaksa bersemuka dgn beberapa makhluk yg telah mengganggu saya tidur....

 
At 7/7/08 6:46 PM , Anonymous kadok said...

lama sungguh kamu lena..tidak sedar lagi kah?..:)

 
At 26/7/08 11:43 PM , Anonymous Anonymous said...

bro
kejutkan aku di hujung september. lama gitu...

 
At 13/9/08 8:49 AM , Anonymous Make Money With blog said...

Dear Blogger,

We will pay your review in your blog;
* Earn cash by writing honest reviews about our advertiser's products and services.
* Write reviews in your own tone and style, and gear them to your audience's interest.
* You will be pay 6$ - $300 /reviews.
* Pays via Paypal

Join with us and get money with your blog
www.smorty.com
www.sponsorreviews.com

 
At 13/6/09 12:33 PM , Blogger miSs JeN said...

where r you?????????????????

 
At 17/6/09 12:59 AM , Blogger Izhal said...

2009 Kunci-san... alo alo... Assalamualikum wbt...

 
At 18/7/09 2:29 AM , Anonymous Anonymous said...

mimpi lebih indah dari realiti...

 
At 11/9/09 2:36 PM , Blogger lonelyroseblack said...

pertama kali singgah.less is more...saya suka.. :)

 
At 26/10/09 10:30 AM , Blogger zura lias said...

nyenyak sungguh en kunci tido..sampai skarang x jaga2..en kunci penah kasik book mark kt sy..kalo sy usap2 book mark tu..en kunci boleh muncul balik?

 
At 12/1/10 12:48 PM , Blogger Umar Abdul Aziz Bin Hj Mohd Affandi Bin Abdul Rahman said...

blog yang bagus, ape kate try pegi visit blog saye ni plak kalau nak tahu info yang unik dan elegan di http://tolongsenyap.blogspot.com ,try visit erk

 
At 2/7/11 12:58 PM , Anonymous jual rumah di kemang said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

 
At 2/7/11 1:02 PM , Anonymous jasa ekspedisi said...

mampir nich dari jaksel...

 
At 26/7/16 11:31 PM , Blogger Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home