24.5.07

52 - Ohh.. Miyuki!

Dulu saya pernah mengajak Miyuki bermain futsal. Mulanya dia menolak. Katanya dia kaki bangku. Dia risau kalau bola tidak bergerak bila dia menendang.

Tapi suatu hari Miyuki turun bermain. Sepakannya memang tidak kuat, namun ada seni. Bola bergolek perlahan. Maksud saya, sungguh perlahan.

Dan kemudian dia berlari keluar lalu duduk di atas bangku di hadapan saya. Tanpa perlu meneliti, saya tahu wajahnya sedang kemerah-merahan. Kedua tangannya menopang dagu dengan siku di atas peha. Dia memandang saya tidak berkelip.

"Hei!" jeritnya. "Tentunya di dalam hati kamu sedang ketawakan saya kan?"

Kadang-kadang kita tidak mungkin perolehi sesuatu yang diinginkan. Lalu tidak selamanya juga kita terus di sini.

Oh, Miyuki. Untuk apa pula saya harus ketawa. Bukankah wanita itu sememangnya dan seharusnya bersifat lemah lembut?

47 Comments:

At 24/5/07 2:33 PM , Anonymous Anonymous said...

lama berhibernasi.. kini muncal lg..

owh.. kemerah-merahan itu make-up semulajadi..

sungguh indah mata memandangkan..

bukankah begitu?

 
At 24/5/07 2:55 PM , Blogger kemat said...

miyuki masih maintain ayu dan kelembutannya, jauh sekali seperti dia-dia dalam Gol dan Gincu

 
At 24/5/07 7:55 PM , Blogger petiais said...

main bola(girl+boy)..
di tgh padang.
bola terkeluar:

girl:where's da balll?!!!
boy:hey!!mooovveee frrooomm thherree(teriak dari tepi pdg)

5 saat kemudian..
GEDEBUK!!girl itu terkedu!kepala nya bagai dihempap bulan

 
At 27/5/07 9:48 PM , Blogger kunci hilang said...

anonymous, pasukan merah-merah kadang-kadang menggunakan jersi kuning-kuning.
Make-up semulajadi? Menarik juga.

kemat, saya belum menonton Gol dan Gincu. Siapa dia-dia?

petiais, hmm.. sukar untuk dibayangkan. Bagaimana rasanya dihempap bulan?

 
At 28/5/07 12:02 AM , Anonymous petiais said...

kunci,
hentakkan saja kepalamu ke dinding..kalau tak dpt feel..

ulang balik

 
At 28/5/07 1:26 AM , Blogger amanitium said...

adakah kau rasa inzaghi itu raksasa yang jahat?

 
At 28/5/07 6:59 PM , Blogger Masy said...

err sy kurang sifat lemah lembut secara luaran. tp seorang makcik (jiran di kampung) kata sy seorang yg bersopan santun. hehe mcm x pcaya :)

 
At 1/6/07 6:19 AM , Blogger Dila said...

Oh, Miyuki. Untuk apa pula saya harus ketawa. Bukankah wanita itu sememangnya dan seharusnya bersifat lemah lembut?

Because a lot of guys and some girls would snickers at that..

 
At 3/6/07 2:12 PM , Blogger noheartfilin said...

sudah lama dan kesekian kalinya..muncul juga cerita miyuki... encik kunci..gunakan kunci ajaib padanya..hehe

 
At 5/6/07 1:52 PM , Anonymous Anonymous said...

salam...
Nur sudah lama tidak datang bertandang ke mari.mungkin sebab tidak mahu kecewa!

tapi hari ni,sekadar mencuba nasib.dan alhamdulillah,ada hidangan mengenai Miyuki.

satu pesanan(sekiranya en kunci masih belum mendapat Miyuki dengan sahnya.)JANGAN LEMBAT okey,semua perempuan tidak kira apa bangsa dan agama..tidak suka pada LELAKI YANG LEMBAT dalam menyatakan suara hati dan menentukan hala tuju sesuatu perhubungan,tapi tidak jugak suka pada yang terlalu terburu2.

LEMBAT= LEMBAB + LAMBAT.

yang perempuan suka,halaju sederhana dan steady,mungkin!haha.*wink*wink*wink*

pada yang kurang bersetuju,abaikan saja pesanan Nur itu.

salam dari Sabah!
~Nur~

 
At 6/6/07 10:57 AM , Blogger Pegawai Khalwat said...

Mungkin Miyuki perlukan boot kicap.

 
At 6/6/07 6:00 PM , Blogger Izariza said...

Oh .. oh .. mungkin bukan wajahnya sahaja yang kemerahan, barangkali kakinya juga kemerah-merahan kerana 'ditendang' bola!

Ohh.. Miyuki!!

 
At 8/6/07 9:20 AM , Blogger NBB said...

kaki yang lembut itu bisa menendang dunia...

 
At 9/6/07 9:29 AM , Anonymous nurul said...

hye brother dear...
r u change ur email?how i want 2 contact u?do inform me later..bye!!!

 
At 12/6/07 9:31 AM , Blogger zizie ali said...

malaysia (1) manchester united ladies (0)

 
At 13/6/07 9:05 AM , Blogger bunga rampai said...

Keinginan yang tidak tercapai gubah jadi kenangan indah.

Moga kamu baik-baik saja.

Salam :)

 
At 24/6/07 3:19 PM , Blogger ibuVouge said...

salam
bukan saya lah yg ketinggalan
rupanya belum berupdate
doa saya kamu sihat selalu

 
At 5/7/07 1:57 PM , Anonymous Amyz said...

Owhh. Comelnya Miyuki... :)

 
At 11/7/07 9:28 PM , Blogger Hanna J. Potter said...

Siapa miyuki ni? by the way, interesting entries!

 
At 11/7/07 9:34 PM , Blogger Hanna J. Potter said...

encik kunci hilang...boleh nani add awak dalam nani punye list of fellow bloggers?

 
At 18/7/07 2:47 AM , Anonymous aston said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 18/7/07 2:50 AM , Anonymous run away said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 18/7/07 2:54 AM , Anonymous coolooc said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 18/7/07 2:57 AM , Anonymous vesewe said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 18/7/07 3:01 AM , Anonymous low class mental said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 18/7/07 3:04 AM , Anonymous play fool said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 18/7/07 3:06 AM , Anonymous winner said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 18/7/07 3:11 AM , Anonymous oversee said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 18/7/07 3:13 AM , Anonymous killer said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 18/7/07 3:17 AM , Anonymous the model racist nation said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 24/7/07 7:58 PM , Blogger aqilah amir jamalullail said...

salaam

pertama kali saya baca blog dengan sangat tenang. sampai gaya bahasa saya pun dah terpengaruh. saya nak ucapkan terima kasih.

episod hidup saya dengan bahasa dan seni jepun antara perkara saya takkan dapat lupa. walaupun saya tak pernah belajar bahasa jepun. en kunci jadi sifu saya, boleh ka?

 
At 3/8/07 3:29 PM , Blogger zura lias said...

ohoo..en kunci masih berhibernasi..sudah lame sy x jenguk dan sy jenguk..masih entry yg same..erm,,,sudah retired kah?

 
At 2/9/07 12:16 PM , Blogger kasutVincci said...

mesti miyuki to comel kan? ;)

 
At 2/9/07 5:03 PM , Blogger Izariza said...

Oh oh dia memang benar-benar hilang ...

 
At 12/9/07 3:01 PM , Blogger bunga rampai said...

Salam Ramadhan dari saya di mana jua berada. Selamat Berpuasa. Semoga didalam lindunganNya setiap detik :)

 
At 20/9/07 9:23 AM , Anonymous Anonymous said...

cik kumci,di mana pun kamu semoga sentiada berada dalam barakah Allah.

salam ramadhan dari saya.

~Nur~

 
At 7/10/07 2:55 PM , Anonymous Anonymous said...

haihh cik kunci..bersihkan le comment box nih..
lagi satu persoalan yg timbul kat kepala aku..
malaysia>tanah malaya bukan org melayu ke yg bermati-matian utk dptkan tanah malaya semula..
kenapa perlu melayu pulak yg ditendang ke sumatera..konfius2
seharus cine2 yg nak menghalau org melayu itu pulang ke negara asal diaorg..
setau aku cine nih yg merantau..tidak begitu..

oh ye kalau nak dipanggil CLEAN ..jadi tak payah le makan babi..itu terpulang pade masing2 nak makan ke tak

 
At 10/10/07 2:27 PM , Anonymous shada said...

tak menulis blog lagi..? lama tiada cerita terbaru

 
At 24/10/07 10:46 AM , Blogger NBB said...

selamat hari raya. maaf zahir batin.

 
At 13/11/07 11:23 AM , Blogger aqilah amir jamalullail said...

"Kadang-kadang kita tidak mungkin perolehi sesuatu yang diinginkan. Lalu tidak selamanya juga kita terus di sini."

inikah?

apa pun, ganbatte des untuk semua yang encik kunci lakukan. wassalam.

 
At 23/11/07 11:52 PM , Blogger kunci hilang said...

amanitium, haha.. raksasa yang jahat?
Tak macam tu pun.

masy, hmm.. saya pun rasa begitu.

dila, 'some girls'? ..hmmm..

noheartfilin, kunci ajaib belum ditemui.

 
At 23/11/07 11:58 PM , Blogger kunci hilang said...

nur, CEKAS = CEPAT + TANGKAS. Formula apa ni?

pegawai khalwat, Miyuki sudah kembali bersama sepatu paras lututnya.

izariza, satu kemungkinan.

nbb, kaki yang lembut bisa menendang. Cuma kesannya pasti tidak sama dengan kaki yang keras.

nurul, masih sama. ;)

 
At 24/11/07 12:03 AM , Blogger kunci hilang said...

bunga rampai, 'keinginan yang tidak tercapai gubah jadi kenangan indah.'
..whoaa!

zizie ali, england (2)croatia (3)

ibuvouge, kamu juga, semoga sihat selalu.

amyz, saya kira Miyuki suka jika berpeluang bermain futsal dengan kamu.

 
At 24/11/07 12:08 AM , Blogger kunci hilang said...

nani, terima kasih. Tiada masalah. ;)

aqilah amir jamalullail, samam sama.
Oh.. sifu yang bagaimana itu?
Semoga hari esok lebih baik daripada hari ini.

zura lias, hmm.. masih uda untuk persaraan. :)

kasutvincci, comel.

shada, saya masih menulis.

 
At 24/11/07 12:09 AM , Blogger kunci hilang said...

nbb selamat hari raya juga.. ;)

 
At 3/1/08 10:03 PM , Blogger ruslina said...

eh, sweet nye.

 
At 20/5/08 7:09 AM , Blogger aqilah amir jamalullail said...

oh, xde ape2. saya memang senang teruja dengan apa2 yg berkaitan dengan jepun. jepun best? teringin nak pergi bila ada rezeki nnt.

dan untuk semester ni baru ada peluang ambil nihongo as an elective kat sini. seronok! sifu yg sy maksudkan tu, nihongo no sensei. hehe.

yep2. moga hr ni lbh baek dr semalam dan hr esok lbh dr hr ini ameen..

yes! kamu masih menulis. suka2.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home